keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Beastie Boys - Ill Communication

Tämän viikon levyvalinta tulee päivän myöhässä kaikkien keikka- ja muiden kiireiden takia. Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin levyyn joka on ollut suuressa roolissa omalla levylautasellani jo vuosien ajan ja tämä levy on sellainen mihin mielestäni kaikkien tulisi tutustua!



          BEASTIE BOYS - ILL COMMUNICATION








Beastie Boys on yhdysvaltalainen New Yorkin Brooklynista ja Manhattanilta kotoisin oleva nykyinen hip hop -yhtye. Se oli ensimmäinen tärkeä valkoinen rap-yhtye ja yksi niistä hiphopin varhaisvuosien ryhmistä, jotka ovat edelleen suosittuja. Beastie Boysin rock- ja punk-vaikutteinen rap on vaikuttanut moniin artisteihin sekä hip hop -musiikissa että sen ulkopuolella. Yhtyettä pidetään New Yorkin ensimmäisenä levyttäneenä hardcore punk-yhtyeenä.

Beastie Boys sai alkunsa vuonna 1979 The Young Aborigines -nimisenä punk-yhtyeenä. Vuonna 1981 Adam ”MCA” Yauch liittyi ryhmään ja nimeksi muutettiin Beastie Boys. Nimi ”Beastie” tuli alun perin lyhenteenä sanoista ”Boys Entering Anarchistic States Towards Internal Excellence” ja etukirjaimet B.B. matkivat Washington (DC):stä kotoisin ollutta Bad Brains hardcore punk-yhtyettä.

Beastie Boysin alkuperäiskokoonpanon muodostivat Adam Yauch (basso), Kate Schellenbach (rummut), John Berry (kitara) ja Michael ”Mike D” Diamond (laulu). Yhtyeen ensiesiintyminen tapahtui Berryn kotona Yauchin 17-vuotissyntymäpäivänä.

Ill Communication on Beastie Boysin neljäs pitkäsoitto, joka julkaistiin 23. toukokuuta 1994. Se oli yhtyeen toinen albumi, joka nousi Billboard 200-listan ykkössijalle, ja on myös toinen, joka sai kolminkertaista platinaa.

Albumi sisältää suuren hitin "Sabotage", josta tehtiin musiikkivideo, jonka ohjasi Spike Jonze. Musiikkivideo parodioi 1970-luvun poliisisarjoja.



Albumit
Vuosi     Nimi     Levy-yhtiö
1986     Licensed to Ill     Def Jam Recordings
1989     Paul's Boutique     Capitol Records
1992     Check Your Head     Capitol Records
1994     Ill Communication     Capitol Records
1998     Hello Nasty     Capitol Records
2004     To the 5 Boroughs     Capitol Records
2007     The Mix-Up     Capitol Records
2009     Hot Sausace Committee pt. 1     Capitol Records   




www.beastieboys.com/
www.myspace.com/beastieboys

-Joni-






















1 kommentti:

  1. Kyllä tää potkii näköjään edelleenkin.
    Voi niitä aikoja. =)

    -- Pete

    VastaaPoista